Gradbinec CPL februarja v tuje roke

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Prodaja. Postopki tečejo in bodo v kratkem končani, pravi član poslovodstva CPL Stanko Petrič.
Oglej si celoten članek

Prodaja cestnega podjetja Ljubljana (CPL) bo končana do konca meseca, pravi namestnik predsednika upravnega odbora CPL Stanko Petrič. Kolikšen delež CPL namerava kupiti novi lastnik? Kupec se pogovarja z vsemi lastniki CPL, odgovarja Petrič. Več kot 90-odstotna lastnica CPL je družba pooblaščenka, med lastniki pa so po podatkih iz baze GViN tudi nekatera druga cestna podjetja in vrsta fizičnih oseb.

Verjetni novi lastnik je tuje podjetje, v katerem ni slovenskega kapitala, zatrjuje Petrič in zanika ugibanja, da je končni kupec CPL slovenskega izvora. Kupec tudi ni gradbinec, dodaja.

Odmeven prevzem

CPL so lani nekaj dni omenjali kot morebitnega partnerja SCT, ki bi dokapitaliziral in lastniško vstopil v propadlo Zidarjevo podjetje. V CPL se za vstop niso odločili.

Pred leti pa je bil precej odmeven prevzem KPL, nekoč Komunalnega podjetja Ljubljana, ki ga je opravil CPL. Stanko Petrič je prokurist KPL, CPL pa njegov edini lastnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.