Gradbinec na Lisci peče potice

Foto: Žurnal24 Pet let bo Franc Krašovec skrbel za Tončkov dom; če bodo sevniški planinci z nji
Tončkov dom. Franc Krašovec, novi oskrbni, bo združil smisel za gradnjo in veselje do peke.
Oglej si celoten članek

Prvega aprila je Radečan Franc Krašovec prevzel v upravljanje Tončkov dom na Lisci. "Gre za dolgoročni najem – za pet plus deset let," pojasnjuje Krašovec, ki si je do zdaj kruh služil z zaključnimi deli v gradbeništvu.

To znanje mu bo prišlo prav, saj je treba v slabo vzdrževanem domu, v katerega bo vlagal 75 odstotkov najemnine, marsikaj postoriti. Krašovec, ki je bil na razpisu izbran med sedmimi kandidati, računa, da bo med tednom, ko bo obiskovalcev manj, vsa glavna dela na objektu opravil sam, ob koncu tedna pa mu bo pomagala družina. "Delo v gostinstvu me je vedno veselilo, pomagal sem prijateljem pri strežbi," pripoveduje oskrbnik, ki tudi sam rad poprime za kuhalnico.

Do 15. aprila kuhinja na Lisci zaradi obnove ne obratuje, a obiskovalci so v znak dobrodošlice ob velikonočnih praznikih dobili potico, ki jo je sam spekel, in umetniško pisanko s svojim imenom.

Novi gospodar se že pripravlja na prvomajsko praznovanje, ko obiskovalci množično pridejo na hrib. "Pogovarjam se z novomeškim gostincem, ki ima priznano srbsko kuhinjo, da bo priskočil na pomoč z jedmi z žara!" napoveduje Krašovec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.