Gradili bodo tržnico

Foto: Žurnal24 V objektih nekdanjega Fiproma na Stari Savi bosta po prenovi zaživeli nova tržni
Stara Sava. V torek podpis pogodbe za celostno obnovo.
Oglej si celoten članek

Cestno podjetje Kranj in Občina Jesenice bosta v torek podpisala 4,75 milijona evrov vredno pogodbo za izvedbo projekta celostne obnove urbanega središča Stara Sava, v katerega je vključena tudi gradnja nove osrednje tržnice. Na občini pravijo, da jim je uspelo pridobiti evropsko sofinanciranje v višini 2,9 milijona evrov. Županova svetovalka Božena Ronner je ob tem povedala, da so prvič dobili vsa sredstva za sofinanciranje v višini stroškov.

Projekt celostne ureditve Stare Save tako obsega obnovo objektov nekdanjega Fiproma (lužilnice), kjer bosta nastali tržnica in odprti muzej, prenovo Prešernove ulice in gradnjo pešpoti, podporni stolp z dvigalom in most za pešce na Hrenovco, ureditev trga ob Ruardovi graščini in drugo.

Dela se bodo začela predvidoma konec septembra in bodo končana do konca prihodnjega leta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.