Grdo se gledajo zaradi smeti

Foto: Jerca Božič Kranjec Slovenija 10.11.13, Miran Stanko, Franc Bogovic, Cerod, foto: Jerca Bozic Kranje
Očitki Krčanom, da zaradi svoje sortirnice zavirajo Cerod II, želijo pa le nižje cene.
Oglej si celoten članek

"Odkar so v Krškem investirali v sortirnico v Spodnjem Starem Gradu, na vse kriplje lobirajo proti projektu Cerod II, saj je jasno, da še ene investicije ne želijo voditi, da se ne bi izkazalo, da je bila njihova odločitev za svoj projekt napačna," pravi Alojz Turk, direktor Ceroda. Prepričan je, da je sortirnica eden ob glavnih razlogov, zakaj se napredek Ceroda II že vrsto let vleče.

Želeli le nižje cene

V Krškem očitek zavračajo in pravijo, da so si celo prizadevali za pospešitev Ceroda II, vse dokler ni novomeška občina novembra predlani predstavila analize, po katerih je bil Cerod II ekonomsko neupravičen. "V tistem trenutku smo bili prisiljeni razmišljati o lastni racionalni rešitvi ravnanja z odpadki," pojasnjuje Miran Stanko, župan Občine Krško. Prepričan je, da bi Cerod II potekal hitreje, če bi se osredotočali na ekonomiko izgradnje, trenutne količine odpadkov in nižjo končno ceno za občane.

Grožnje v zraku

Da so z Občine Krško ministrstvu za kmetijstvo in okolje pisali o svojem morebitnem odstopu iz Ceroda II, se zdi Turku nedopustno: "Gre za razmerja med občinami družbenicami, ki bi jih morali rešiti znotraj." Stanko odgovarja, da je dopis nastal po podpisu izvajalske pogodbe za Cerod II, s katero nobena od posavskih občin ni bila seznanjena. "Od projekta Cerod II za zdaj ne nameravamo odstopiti. Vendar če dogovora o racionalizaciji ne bomo dosegli, bomo prisiljeni ravnanje z odpadki rešiti sami," sklene Stanko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.