Gre, a bolj po polžje

Foto: Žurnal24 Rodovitno Arško polje se spreminja v kupe zemlje. (Foto: Nada Černič Cvetanovski
HE Krško. Za gradnjo akumulacijskega bazena še nimajo vseh dovoljenj.
Oglej si celoten članek

"Veseli bi bili, če bi šlo hitreje, saj smo pričakovali večjo intenzivnost del," poltretji mesec po podpisu pogodbe za gradnjo akumulacijskega bazena za Hidroelektrarno (HE) Krško priznava direktor Infre Vojko Sotošek. Pojasnjuje, da se je nekoliko zapletlo pri upravnih postopkih oziroma pri pridobivanju dovoljenj, denimo dovoljenja za gradbiščni priključek. "To je stvar izvajalca." Kot pravi Sotošek gre za celjsko podjetje Radok, ki je odgovorno za gradnjo skoraj 17 milijonov evrov vrednega akumulacijskega bazena. "Zaostajamo, in če bazen ne bo končan v roku, bomo uveljavljali kazni, ki so določene v pogodbi," dodaja.

Priprava terena
Na levi strani Save, kjer bo delo najzahtevnejše, saj gre za težko dostopen teren, poleg tega pa bo treba varovati železnico, zdaj sekajo drevje. Intenzivneje se spreminja podoba na desni strani, na Arškem polju. "Stroji odrivajo zemljo in pripravljajo dovozne poti, ki jih utrjujejo s savskim prodom, s tem pa tudi že poglabljajo rečno strugo," našteva Sotošek.

Promet bo oviran
Večino del tako na levem kot desnem bregu Save naj bi po direktorjevih besedah izvedli pod prometom. A ker bo šlo za zahteven poseg nadvišanja ceste od Gunt do elektrarne in za dela na levem bregu Save, bo promet seveda oviran. "Posege na desnem in levem bregu bomo ločili, da ne bodo potekali sočasno, o morebitnih zaporah pa pravočasno obveščali občane," napoveduje direktor Infre.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.