Gregor Golobič ni več minister

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Poslanci so se seznanili z odstopom ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregorja Golobiča.
Oglej si celoten članek

"Tukaj sem začel mandat in ga zaključujem," je pred seznanitvijo o njegovem odstopu dejal Golobič. Nato pa se jim je zahvalil za podporo, ki so jo izkazali pri odločanju o zakonih in proračunskih sredstvih za resor, ki ga je vodil.

Poslancem je še dejal, da se zahvaljuje za kritične pripombe, in izrazil upanje, da bo resor ministrstva za znanost, tehnologijo in visoko šolstvo še naprej deležen podpore poslancev.

Golobič je svoj odstop z mesta ministra napovedal že po padcu zakona o malem delu na referendumu sredi aprila, s samim odstopom pa se je odločil počakati do superreferenduma na začetku junija.

Nekdanji minister se bo po prenehanju funkcije tudi vrnil v poslanske klopi, kjer bo nadomestil dozdajšnjo poslanko Zaresa Cveto Zalokar Oražem.

Premier mora zdaj v desetih dneh državnemu zboru v izvolitev predlagati novega ministra ali pa mu sporočiti, da bo njegove naloge prevzel sam ali kateri izmed ministrov.

Golobič je leta 2007 ob ustanovitvi stranke Zares postal njen prvi predsednik. Pred tem je bil od leta 2003 poslovni direktor v gospodarski družbi Ultra. Golobič se je že prej gibal v samem političnem vrhu, in sicer v stranki LDS – od leta 2002 do leta 2003 je bil predsednik sveta te stranke, pred tem pa je bil devet let, od leta 1992 do 2001, njen generalni sekretar. Z vseh funkcij v LDS je odstopil dan pred državnozborskimi volitvami leta 2004.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.