Gremo v mesto, gremo v Kranj

Foto: Žurnal24 Organizatorji akcije Nakupujmo v mestu upajo, da bo Kranj počasi dobro obiskan v
Kranj. Nov projekt za oživljanje starega mestnega jedra. Trgovine do 21. ure.
Oglej si celoten članek

Revitalizacija. Nakupujmo v mestu je naziv obsežne palete ukrepov in dogodkov, na podlagi katerih bo stari del Kranja sčasoma spet postal magnet za obiskovalce.

Napeli vse sile

V Kranj! Trgovine bodo do 21. ure odprte ob četrtkih, petkih in sobotah.

Program bo predstavljen v zloženki Kam? V Kranj!

Občina bo brezplačno parkiranje podaljšala pri Čebelici, na Hujah in Sejmišču.

Odprto do devetih
Opazna novost, ki jo prinaša nov poskus oživljanja, je podaljšanje obratovalnega časa do 21. ure. Do včeraj se je za to potezo odločilo več kot 20 trgovcev in gostincev.

Spremljali jih bodo popestrena sejemska dejavnost, animacijski program, kulturno-zabavne prireditve in popusti. Oživljanje naj bi zajelo območje od Maistrovega trga do Plečnikovih stopnic, občina bo med drugim podaljšala brezplačno parkiranje.

Skupni imenovalec
»Veliko idej je bilo treba spraviti na skupni imenovalec,« je dejal kranjski župan Damijan Perne. Direktorica zavoda za turizem Natalija Polenec upa na obuditev nekdaj med Kranjčani zelo priljubljenega izraza Gremo v mesto, ki je bil sinonim za nakupe, druženje in zabavo.

Uspeh ne sme izostati
»Upamo, da se bo obrestovalo tudi nam,« je na enega od ključnih problemov v mestu opozorila Nina Gros iz trgovine Ocean, Milan Nardin iz Creinative pa je zavoljo bogatega in kakovostnega programa v uspeh prepričan. »Čez noč sicer ne, ampak že tekom poletja, sem prepričan, bodo rezultati očitni,« je končal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.