Grims: To, kar je naredila vlada, je pravi čudež

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
"Vlada je v nemogočih okoliščinah prevzela vodenje Slovenije in kot ena najuspešnejših vlad tega sveta izpeljala to epidemijo," je povedal Grims.
Oglej si celoten članek

Poslanca Branko Grims, SDS, in Franc Trček, član poslanske skupine SD, sta v oddaji Odkrito na Televiziji Slovenija, spregovorila o trenutni situaciji v Sloveniji.

"Ta vlada je naredila nekaj izjemnega. V nemogočih okoliščinah je prevzela vodenje Slovenije in kot ena najuspešnejših vlad tega sveta izpeljala to epidemijo. Imamo opozicijo, ki neti proteste, spravlja državljane načrtno v nevarnost. Kdor temu nasede, naj se zamisli, kako se je Levica umaknila iz Šarčeve vlade in kako je potem Šarec čez noč vse izpustil iz rok, in to v trenutku, ko je bil čas za Slovenijo usoden, in iskal bonitete za svoje funkcionarje in zaposlene. Ta vlada je bila uspešna, tega ne more zanikati nihče. To, kar je naredila vlada v času pandemije, je pravi čudež. Vlada je sprejela prave ukrepe in ljudje so jim izjemno odgovorno sledili, za kar jim gre izjemno priznanje," je delo v času epidemije covid-19 ocenil Branko Grims. 

Franc Trček, član poslanske skupine SD in pred tem član Levice, je dejal, da so se s covidom-19 uspešno spopadli državljani in zdravstveni delavci. Prepričan je, da bi bilo smrtnih žrtev še manj, če bi se politiki namesto z zamerami ukvarjali z razmerami v domovih za starejše občane. "Odgovorne državljanke in državljani so sprostili krivuljo. Ta vlada si ne more kaj dosti zaslug pripisati, nekaj že," je dejal.

Branko Grims je večkrat poudaril, da vlada Marjana Šarca do zadnjega dne ni storila ničesar, da so za seboj pustili razsulo in da je bila sedanja vlada primorana reševati, kar se je rešiti dalo. Kaj bi se zgodilo, če Marjan Šarec ne bi odstopil? "Ukrepalo bi se prepozno. Demonstracij zanesljivo ne bi bilo," je dejal Grims in dodal, da so demonstracije politično motivirane, pri tem pa s prstom pokazal na "nevladnike, ki vse to forsirajo". Grims je poudaril, da vsako takšno srečanje, kot so protesti ali demonstracije, v času aktivnih okužb ustvari kritično maso. Takšno ravnanje je po njegovem mnenju kot srečelov, "opozicija na čelu z Marjanom Šarcem pa to podpihuje". "Imamo opozicijo, ki je tako do konca hlastajoča po oblasti in denarju, ki ji je vseeno, če ogroža ljudi."

Grims si želi, da bi se razmere za nekaj časa umirile, kar bi omogočilo prehod na gospodarske teme, na sklad, ki bo namenjen krepitvi socialne varnosti upokojencev in krepitvi gospodarstva. Izrazil pa je zaskrbljenost nad vlogo, ki jo igra EU, saj ni taka, kot bi si jo sam želel. "To bo še dodatno krepilo sile, ki EU trgajo narazen, kar tudi otežuje delo sedanje vlade pri krepitvi gospodarstva," je dejal.  

Foto: Saša Despot Franc Trček

Kaj so glavni problemi te vlade?

"To, da ni koalicijska vlada. Da bi najraje številni SDS-ovci Janeza Janšo v žlici vode utopili, da si partnerji ne zaupajo med sabo, da Logar piše depeše. Politika je za zrele ljudi, ko so v življenju že nekaj dosegli," je dejal Trček. 

Grims glavni problem vlade vidi v tem, "da je prevzela vodenje v nemogočih pogojih s praznimi shrambami, da je prejšnja vlada zanetila nestrpnosti. Zdaj je glavni problem, da želi varnost državljank in državljanov čim hitrejšo oživitev gospodarstva, znižati stroške gospodarstvu, omogočiti čim hitrejši razvoj. Dodaten problem je, da imamo tako nekulturno opozicijo, da vladi ne omogoči 100 dni miru, kar je minimum politične higiene"

"Dajte ugasniti klet na Trstenjakovi. Poglejte gospoda Janeza Janšo, kje ima čas tvitat žalit, kregati se s sindikati. Čakajte, dobro jutro. Ne rinem jaz Slovenije v neko smer kulturnega boja 19. stoletja. V 21. stoletju smo, ljubi bog," je dejal Franc Trček. 

"Tej vladi se ne mudi ekonomsko-socialnega sveta, čakajo nas težki časi," je opozoril Trček. Naslednja vlada bo po njegovem mnenju morala biti churchillovska. "Morali bi jo sestavljati ljudje, ki ne bodo stopili v prevelike čevlje. Moram reči, da je v tej vladi vsaj dve tretjini takih." Kdo je torej alternativa? "Odkrito povedano, Šarec se ni izkazal. Glede Židana se bodo pogovarjali v strankI SD. Alternativa so ljudje, ki so sposobni te zadeve peljati in imajo znanja o teh zadevah."

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 31

  • 15:05 13. Maj 2020.

    Hahaha oglasu se je Grims prilezel je iz jame zmanjkalo tabletk.

  • 13:32 13. Maj 2020.

    Kapo dol,glede pravočasnih in pravilnih ukrepov. A kaj,ko z ritjo podrete,kar z glavo napravite.............

  • 11:56 13. Maj 2020.

    Čudež je tudi, da so komunajzarji preživeli vse do danes. Ta virus je hujši od covid19.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.