Grosuplje bogatejše za tri milijone

Foto: EPA Slovenija 08.12.13, Eurojackpot, mednarodna loterija, loto, zadetek, denar, foto Foto: Brane Petrovič Zdravstveni dom Grosuplje
Na Občini Grosuplje so nam potrdili, da so nekaj po 11. uri na transakcijski račun dobili nakazan davek od večmilijonskega dobitka Eurojackpot.
Oglej si celoten članek

Direktor občinske uprave Grosuplje Dušan Hočevar je na naše vprašanje, ali držijo informacije, da je Občina Grosuplje dobila nakazan davek od rekordnega dobitka na Eurojackpotu, odvrnil: "Potrjujem. Na naš račun je pred pol ure prišlo 15 odstotkov dobitka. Mi smo zelo veseli."

Občina Grosuplje je tako bogatejša za 3.157.100,22 evra. "Denar bo prvenstveno namenjen gradnji prizidka zdravstvenemu domu," je dejal Hočevar. Župan občine Peter Verlič je že ob objavi novice, da je bil v Sloveniji izžreban rekordni dobitek, dejal, da bi občina sredstva namenila za gradnjo prizidka. Gradbena dela za gradnjo prizidka so sicer že v polnem teku. Z novim prizidkom bodo v Grosupljem pridobili nove splošne ambulante in prostore za nujno medicinsko pomoč.

Rekordni dobitek so izplačali včeraj. Igralec, ki je vplačal zmagovalne številke 1, 8, 18, 25, 47 ter dodatni številki 2 in 7, je po dobitek prišel več kot mesec in pol po tem, ko so bile zmagovalne številke izžrebane. Kot je dejala Mateja Slamnik Kos z Loterije Slovenija, so dobitniku po plačilu davka izplačali  17.890.234,58 evra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 15:58 29. Januar 2014.

    Brez panike.<br />Od tistih 21mio so odšteli davek (3mio) in mu nakazali preostanek (18mio).

  • 14:20 29. Januar 2014.

    Čak mal... Nekaj mi ni jasno... "so dobitniku po plačilu davka izplačali 17.890.234,58 evra" ? To pomeni, da se v …

  • zic
    13:39 29. Januar 2014.

    všeč mi je, da bo denar, ki je takorekoč priletel iz zraka, nenačrtovano, porabljen koristno. gradnja prizidka je zelo koristna!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.