Grozi jim dva milijona evrov izgube

Foto: Žurnal24 Manjša zasedenost hotelov, manj obiskovalcev na smučiščih v Kranjski Gori, prvi
Turizem. Hoteli v Kranjski Gori so zasedeni od 85- do 90-odstotno, lani so bili polno zasedeni.
Oglej si celoten članek

Nastanitvene kapacitete so med zimskimi počitnicami zasedene med 85 in 90 odstotki. To je po besedah Mirjam Žerjav, direktorice Lokalne turistične organizacije (LTO) – Zavoda za turizem Občine Kranjska Gora, manj kot lani, ko so bile kapacitete polno zasedene: “K slabši zasedenosti je na žalost prispevalo tudi slabše vreme v prvih dneh.”

Uresničenje črnih napovedi
Tudi na smučiščih je manj obiskovalcev, kot so pričakovali, in celo manj kot lani v času zimskih počitnic. Kot kaže, se uresničujejo črnoglede napovedi turističnih delavcev, ki so že lani poleti napovedovali, da bo kranjskogorski turizem zaradi enotnih počitnic izgubil okoli dva milijona evrov, vendar odgovora, ali bo izguba res tolikšna, s strani LTO nismo dobili.

Sobe so še proste
Za vse, ki se še niso odločili, kje preživeti nekaj dni zimskih počitnic, se še vedno najde prostor tako v hotelih kot v privatnih sobah in apartmajih,” je dodala Žerjavova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.