Grozi mu zaprtje

Foto: Žurnal24 Izbruhovci so se na grožnje o zaprtju pred dobrima dvema letoma odzvali z javnim
Izbruhov kulturni bazen. Občina ne bo več plačevala najemnine.
Oglej si celoten članek

Mestna občina Kranj ne bo več plačevala najemnine za Izbruhov kulturni bazen v Kranju. S tem je že seznanila tako društvo kot najemodajalca Vitomirja Grosa. Ta je že napovedal, da bo prostore, če do sredine meseca ne bodo sklenili dogovora, izpraznil.

Privilegiran položaj

Občina je najemnino plačevala zadnji dve leti, s tem pa reševala stisko, v kateri se je društvo znašlo ob koncu leta 2008; tedaj so bile parcele, na katerih stoji objekt, vrnjene denacionalizacijskim upravičencem, katerih zastopnik je Gros. Plačevala je 4.777 evrov na mesec oziroma 57.323 evrov na leto.

“Po dveh letih ne moremo več govoriti o izrednih razmerah, podaljševanje najemne pogodbe pa bi poleg tega pomenilo, da društvu posredno iz občinskega proračuna zagotavljamo sredstva mimo javnega razpisa in mu s tem dajemo privilegiran položaj v primerjavi z vsemi preostalimi društvi, ki delujejo na območju kranjske občine,” so pojasnili na občini, prepričani, da pogodba odstopa.

Gros opozarja

Akademskega kulturnega društva Izbruh nam včeraj ni uspelo priklicati za komentar, Gros pa pričakuje, da se bodo predstavniki z njim sestali najpozneje sredi meseca. “Bazen bomo izpraznili, če se društvo do 15. januarja ne bo oglasilo in ne bo sklenjenega dogovora.”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:36 18. September 2011.

    Kar ste volili, to pa imate:)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.