Grozijo jima do tri leta zapora

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Zamenjavo identitete na ekonomski fakulteti preverja tudi policija. Za ponarejanje listin ob globi zagrožena kazen do treh let zapora.
Oglej si celoten članek

Včeraj smo poročali o zamenjavi identitete pri opravljanju izpita na ekonomski fakulteti v Ljubljani, s čimer sta študentki kršili tako pravilnik o disciplinski odgovornosti študentov Univerze v Ljubljani kot kazenski zakonik.

"Policisti v zvezi z dogodkom še zbirajo obvestila, tudi v smeri sumov storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin," so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, kjer so včeraj vpleteni študentki zaslišali. O zbranih obvestilih bodo obvestili pristojno tožilstvo. 

Kaznivo dejanje ponarejanja listin se lahko kaznuje z denarno kaznijo in/ali zaporom do treh let. Študentkama sicer grozi tudi začasna izključitev z univerze, ki lahko traja od enega do petih let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 27

  • 16:07 11. Junij 2013.

    Kaj si hoče EF dvignit izgubljeni ugled, ali kaj? In kaj je profesorju, da ju ni lepo ven brcnil, ne …

  • 16:07 11. Junij 2013.

    Kaj si hoče EF dvignit izgubljeni ugled, ali kaj? In kaj je profesorju, da ju ni lepo ven brcnil, ne …

  • 16:06 11. Junij 2013.

    Sedaj mi pa ni jasno. Tu imate napisano, da jima grozi do 3 leta zaporne kazni zaradi ponarejanja listin v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.