Grozljivo, kako so ravnali s konji. Fotografije pretresejo.

Foto: Društvo za zaščito konj
Foto: Društvo za zaščito konj
Nov primer grozljivega ravnanja z živalmi pri nas.
Oglej si celoten članek

Društvo za zaščito konj je na svojem Facebook profilu delilo nov primer mučenja živali pri nas, do katerega je prišlo v kraju Prestranek. "Kobile so tako sestradane, da jim žrebeta poginjajo od lakote," so izpostavili. Gre za 15 konj in dva žrebička. 

V objavi nadaljujejo, da naj bi primer reševali dve inšpektorici, a pravih rezultatov ni. Za živali naj bi zaradi obiska inšpekcije lastnik nabavil "nekaj malega krme". Živali so sicer registrirane na pokojnega očeta. 

V objavi so zastavili javna vprašanja pristojnim, do kdaj bomo še poslušali o kadrovski podhranjenosti in do kdaj bodo morale živali umirati tako krute smrti. "Kdaj boste naredili red s konji v Komnu? Pojdite si jih pogledat, žrebci privezani za drevesa, brez hrane in vode." 

Pripisali so še, da je šele začetek maja, pa imamo v držvi že več kot pet takšnih primerov.  

xxx

Odgovori ministrstva 

Inšpekcija Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) je dne 20. aprila prejela prijavo glede zanemarjanja konj na območju Prestranka. Inšpekcijski postopek je bil uveden takoj po prijavi, pregled gospodarstva pa v manj kot 24 ur od prejema obvestila.

Prve ugotovitve so: na gospodarstvu je bilo 15 konj, od tega so bili trije v slabo rejnem stanju. Ugotovitve uradnega nadzora so pokazale zanemarjanje in pomanjkljivo oskrbo živali.

Odrejeni so bili ukrepi za zavarovanje zdravja in življenja živali, vse živali so bile oskrbljene s strani veterinarja in so pod stalnim veterinarskim nadzorom in nadzorom inšpekcije. Upravno inšpekcijski postopek poteka.

Slovenija Mučenje živali? Od 22 glav goveda 8 poginjenih

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 17:00 13. Maj 2023.

    Tega lastnika bi pustila čakati, da bo jeseni kaj hrane zrastlo na vrtu... Pa k vragu še politika, ki ni …

  • 08:55 12. Maj 2023.

    Kdaj bodo upokojenci protestirali proti zlorabi in mučenju živali ,ki jih potem prodajajo v trgovinah kot EKO proizvode ?

  • 07:42 12. Maj 2023.

    Karma je prasica. In srečal jo bo ta gnoj od primitivca. Žalostno je, da ti, ki bi lahko nekaj naredili …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.