Grožnja z bombo v SLS

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
V SLS so prejeli obvestilo o podtaknjeni bombi v prostorih stranke v Ljubljani. Po policijskem pregledu se je izkazalo, da je šlo za lažni preplah. Neuradno: neznanec v pismu grozil z "bombnim ognjemetom nasproti parlamenta".
Oglej si celoten članek

Na PU Ljubljana so za zurnal24.si potrdili, da so bili obveščeni o grožnji, da je v prostorih stranke SLS na Beethovnovi ulici v Ljubljani podtaknjena bomba.

Po naših neuradnih podatkih naj bi neznanec poslal pismo po elektronski pošti, v njem pa grozil, da bo točno ob 21. uri v prostorih stranke eksplodirala bomba. Tako naj bi se zgodil "bombni ognjemet nasproti parlamenta".

Policisti so poslopje stranke pregledali in ugotovili, da bombe tam ni. Po naših podatkih se je v času, ko je bila elektronska pošta poslana na stranko, v tamkajšnjih prostorih nahajala le ena uslužbenka.

Za dodatne informacije smo se obrnili tudi na SLS, kjer pa so dejali, da bodo dogodek komentirali jutri.

SLS že večkrat tarča neznancev

V tednih po decembrskih predčasnih parlamentarnih volitvah je bila SLS že večkrat tarča groženj.

V soboto, 7. januarja, so neznanci med večernim sestankovanjem Janeza Janše, Gregorja Viranta, Ljudmile Novak in Radovana Žerjava v gostilni v okolici Ljubljane razbili steklo Žerjavovega avtomobila in mu ukradli denarnico. Policijska preiskava ni ugotovila, da bi bil vlom lahko politično motiviran.

Na sedež stranke SLS je 16. januarja zjutraj prispelo grozilno pismo, namenjeno predvsem poslancu Francu Pukšiču. Avtor je v pismu med drugim zapisal tudi: "Na Twitterju sem prebral, da Janšo prosijo, naj se ubije. Prosim, ubijta se še ti in Žerjav."

Žerjav je takrat dejal, da sta lahko tako grozilno pismo kot razbitje stekla njegovega avtomobila naključji. A je tudi poudaril, da je "treba vedeti, da smo v občutljivem času in zagotovo ima marsikdo v ozadju različne interese po sestavljanju ene ali druge vlade".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:40 21. Februar 2012.

    bla,bla.....Žerjav je opravil prvi tečaj samopromocije pri Majerju.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.