Guberac: Delamo, da preživimo

Foto: Barbara Milavec primorska 07.12.2010, sermin, ante guberac, foto barbara milavec
Gradbeništvo. V podjetju Nizke gradnje, povezanem z Grafistom, zamujajo z regresom.
Oglej si celoten članek

"V Nizkih gradnjah Koper, kamor so ustanovitelji Grafista prenesli vse delavce ter jih pri tem opeharili za odpravnino in druge pravice, zamujajo z izplačilom letošnjega regresa," pravi Damjan Volf, predstavnik Obalne sindikalne organizacije – KS 90. Zanika pa neuradne informacije, da naj bi že dva meseca zamujale plače. "Regres bi morali izplačati julija, a so se sklicevali na določilo, da ga lahko novembra, ko se spet ni zgodilo nič," razlaga. Po njegovih besedah so delavci v podjetju prestrašeni in z vodstvom ni pravega dialoga. Lastnik podjetja Nizke gradnje je sicer Boris Trobec, a deluje na istem naslovu kot Grafist.

"O tem, kdaj bomo izplačali regres, ne bomo govorili javno, a smo se o vsem dogovorili z našimi delavci," pravi Anto Guberac, predstavnik Grafista. "Delamo, da preživimo. Iščemo posle po vsej Sloveniji," nadaljuje. Med večjimi posli omenja bencinsko črpalko v Kopru, v prihodnjih mesecih pa pričakujejo tudi gradbeno dovoljenje za hotel, kjer trenutno zeva od Primorja zapuščeno gradbišče.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:46 19. December 2012.

    De Niro....

  • 21:40 18. December 2012.

    Ante verjamem, da zamujaš z regresom, saj moraš Popotu odvajati toliko čiste gotovine, da te bili glava, a ne!!?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.