Gumarstvo vleče Savin voz

Foto: Žurnal24 (Foto: Iztok Golob)
Poslovna skupina Sava. V dejavnosti gumarstvo poslujejo bolje kot lani. Kupca za delež v Abanki še ni.
Oglej si celoten članek

Za več kot 50-odstotni delež, ki ga ima družba Sava skupaj s konzorcijem preostalih družb v Abanki, še niso našli kupca, je pa, kot je včeraj povedala Tadeja Kuhar, vodja odnosov z javnostmi v Savi, d. d., zanimanje zanj tako med slovenskimi kot tujimi potencialnimi kupci.

18-odstotno povečanje prodaje so v primerjavi z istim obdobjem lani imeli v gumarstvu, v dejavnosti turizem pa je ta večja za šest odstotkov.

 

Letošnje poslovanje je boljše od lanskega, saj so družbe Poslovne skupine Sava (PSS) v prvih štirih mesecih ustvarile za slabih 45 milijonov evrov poslovnih prihodkov, kar je za 21 odstotkov več kot v istem obdobju lani, prihodkov od prodaje pa za slabih 43 milijonov evrov.

Oslabitev finančnih naložb
V letošnjih prvih treh mesecih so v družbah PSS imeli za dobrih 24 milijonov evrov izgube pred davki, na kar so vplivale predvsem oslabitve finančnih naložb v višini 26,6 milijona evrov.

Nova štiričlanska uprava, ki je mandat nastopila konec marca, si prizadeva predvsem zmanjšati izgubo, kar naj bi dosegli tudi s prodajo premoženja, in za krepitev denarnega toka, med drugim z dezinvestiranjem finančnih naložb.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.