Guzeju 24, ne 72 plač

Foto: Žurnal24 Anton Guzej (Foto: Dejan Mijovič)
Guzej zanika poročanje Dela. "Maksimalni znesek odpravnine je 24 plač," pravi.
Oglej si celoten članek

V. d. generalnega direktorja RTVS Anton Guzej zanika, da naj bi bil po pogodbi o zaposlitvi upravičen do izplačila odpravnine v višini 72 bruto plač, kar znaša 330.685,92 evra. Povedal je, da je maksimalni znesek odpravnine v pogodbi opredeljen na 24 plač oziroma 172 tisoč evrov.

"Novinarka, verjetno ji je pomagal nekdo iz nadzornega sveta, je seštevala korenček, peteršilj in jabolka skupaj," pravi Guzej. Zanika tudi, da bi zaradi domnevno nezakonitega imenovanja novega generalnega direktorja zavoda Marka Fillija tožil RTVS za 50 tisoč evrov. "Ne tožim RTVS za noben denar, kar ni v kontekstu etike in morale," pravi.

Na RTVS so v sporočilu za javnost zapisali, da je generalni direktor upravičen do izplačila 24 bruto plač le v primeru nezakonite razrešitve. Ob tem pa je Guzej javno povedal, da te odškodnine ne bo uveljavljal, poudarjajo v sporočilu.

Ob tem dodaja, da ga avtorica članka ni poskušala priklicati. Delo sicer navaja, da so vprašanja na Guzeja naslovili prek elektronske pošte. Zato Guzej napoveduje, da bo vložil zahtevo za popravek članka, saj da so notri "same dezinformacije".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.