Hauc bi imel nadzornika

Foto: mediaspeed
Foto: mediaspeed
NKBM. Če bo Hauc šef, bo med nadzorniki "njegov" človek?
Oglej si celoten članek

Poleg uprave v Novi KBM naj bi se po naših neuradnih podatkih kmalu zamenjali tudi člani nadzornega sveta (NS) druge največje slovenske banke. Kdo naj bi bili novi nadzorniki, se še ne ve, večji lastniki Nove KBM pa naj bi svoje kandidate že iskali znotraj hiše.

Nominacija še poteka

Aleš Hauc, generalni direktor Pošte Slovenije (PS), ki velja za prvega in najresnejšega kandidata za stolček predsednika uprave Nove KBM, nam je potrdil, da si tudi PS želi svojega predstavnika v NS banke. Usklajevanja naj bi potekala na agenciji za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN).

"Pri postopku nominacije potencialnih kandidatov za NS NKBM se agencija usklajuje tudi z drugimi posrednimi državnimi lastniki (PS, Eles, Gen energija, Kad in Sod)," je sporočila Mojca Male iz AUKN. O ustreznih kandidatih bo odločal svet 
agencije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.