Hčerko ubil iz usmiljenja

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Začelo se je sojenje 57-letniku iz Siska, ki je obtožen, da je ubil svojo hčerko. Ubil jo je iz usmiljenja, soditi je hotel tudi sebi.
Oglej si celoten članek

57-letni Josa Gregurić je lanskega oktobra ubil svojo težko bolno in invalidno hčerko Marijano. 23-letnici je dal tablete in ji prerezal žile na roki. Tudi sebe je poskušal ubiti na tak način, a so ga reševalci rešili.

Na predobravnavnem naroku so sprejeli vse dokaze tožilstva, sprejeli pa so tudi predlog branilca, da bodo Gergurića ocenili psihiatri in poskušali ugotoviti, ali je bil v času umora prišteven.

"Še danes se vsak dan pogovarja z njo na njenem grobu, tako kot se je več mesecev pogovarjal z njo, ko je nezavestna ležala v bolniški postelji," izjave zagovornika Branka Posavčića povzema Slobodna Dalmacija.  Sodnica ga je vprašala, ali je kriv, vendar se ni jasno izrazil.

Ubijal iz usmiljenja

Po zakonu bi ga lahko doletela petletna zaporna kazen, veliko pa bo odvisno od morebitnih olajševalnih okoliščin, tudi od poročila psihiatrov.

Hrvaški mediji pišejo, da so danes ob žalostni zgodbi jokali prav vsi v sodni dvorani. 23-letna Marijana je bila prava lepotica. Študentka ekonomije in aktivna športnica. Leta 2009 so odkrili, da je hudo bolna, po zadnji operaciji je postala invalidna, zadnja tri leta življenja je le še vegetirala. Oče ni mogel več gledati njene agonije in jo je ubil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.