Hekerji kradli podatke Senici in Čeferinu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Hekerji so odvetniškima pisarnama Senica in Čeferin kradli podatke. V računalniškem podjetju SRC, katerega strokovnjaki so preverjali sum vdora v sistem, so zaznali poskus vdora.
Oglej si celoten članek

Tatovom podatkov se je uspelo prebiti skozi vse zaščite, se priklopiti na računalniško mrežo in krasti podatke. V odvetniški pisarni Čeferin so potrdili, da so dostopali do nekaterih podatkov, shranjenih pri njih, vendar do manj pomembnih. V glavnem so vsi tudi v sodnih spisih, pravijo.

"Vsi pomembni podatki so pri nas tako kriptirani, da storilec kaznivega dejanja ni mogel do njih," so zatrdili in zagotovili, da so storilcem že na sledi.

Tudi v odvetniški pisarni Mira Senice so potrdili namestitev posebnega programa v njihov sistem, ki se je izognil vsem zaščitam. Poudarili pa so, da podatki strank niso bili ogroženi.

V računalniškem podjetju SRC, katerega strokovnjaki so preverjali sum vdora v sistem, so pojasnili, da so zaznali poskus vdora in da jim je uspelo zajeziti nadaljnjo škodo.

Izkazalo se je, da so poznavalci razvili poseben program, ki deluje kot virus. Ob vprašanju o možnosti, da oseba, ki je vdrla v sistem, prihaja iz podjetja SRC, pa predsednik uprave podjetja Miha Žerko meni, "da ni naš", še poročajo Slovenske novice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 16:25 20. Marec 2012.

    ja nekdo ima zdaj vse želje izpolnjene!! Vse v javnost prosimo....

  • 12:07 20. Marec 2012.

    Hudiš bo imel mlade, ko bodo po takih odvetnikih udarli pravi hekerji.

  • 10:55 20. Marec 2012.

    Kdorkoli že je ta oseba, prihaja iz odvetniške pisarne ali vzdrževalca sistemov, ker je skoraj neverjetno da bi en človek …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.