Hekerski napad ugasnil Twitter

Foto: Žurnal24 Spletni kriminalci napadajo številne spletne igralniške strani. (Foto: iStockpho
Zaradi napada hekerjev so morali začasno ugasniti mikroblogersko platformo Twitter. Brez svoje priljubljene spletne strani je tako ostalo okoli 45 milijonov uporabnikov po svetu.
Oglej si celoten članek

Kot je na svojem blogu zapisal eden izmed ustanoviteljev omenjene spletne strani Biz Stone, se je napad zgodil danes zjutraj. Napadalci so želeli z njim priti do občutljivih podatkov uporabnikov, kot so spletno bančništvo, kreditne kartice in drugi osebni podatki.

Le nekaj minut po napadu so skrbniki Twitter znova zagnali, vendar so ocenili, da je varnost spletne strani še vedno ogrožena. Po zadnjih podatkih je brez svoje priljubljene spletne strani ostalo okoli 45 milijonov uporabnikov. Številka pa je lahko celo višja, saj vse več ljudi do Twitterja dostopa prek mobilnih telefonov in drugih mobilnih naprav.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.