Helikopter ni mogel do alpinista

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Veter razkril ostrešje hiše v Mozirju, pri Kranju ter na stavbi podjetja Prevent v Slovenj Gradcu. Težave so imeli tudi gorski reševalci, ki so reševali alpinista na Storžiču.
Oglej si celoten članek

Že dopoldan so bili gorski reševalci obveščeni o poškodovanem planincu na Storžiču. Po pisanju Slovenskih novic je šlo za pripravnika iz Alpinističnega odseka Planinskega društva Ljubljana - Matica, ki je po padcu v steni utrpel poškodbe prsnega koša.

Zaradi vetrovnega vremena, ni mogel pomagati helikopter slovenske vojske, ponesrečenca pa so nekaj po 15. uri začeli spuščati v dolino in so ga po poročanju spletnega portala časnika že prevzeli reševalci nujne medicinske pomoči z Jesenic.

Veter odkrival strehe in rušil panoje

Gasilci so morali zaradi močnega vetra danes posredovati na več krajih. Močan veter je razkril ostrešje stanovanjske hiše v Mozirju, odnesel del strehe v Tenetišah pri Kranju ter del strehe v dolžini sedmih metrov na stavbi podjetja Prevent v Slovenj Gradcu.

Na Bleiweisovi ulici v Kranju je nagnil reklamni pano. Da ne bi padel na cesto, so ga gasilci položili na tla. Odtrgal se je tudi reklamni transparent na Jesenicah ter v poslovni coni v Kranju, medtem ko so morali gasilci na cesti Golnik - Seničevo odstranjevati tudi drevo, ki je padlo na cesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.