Helikopter pokvarjen, namesto njega le z rešilcem

Foto: Silvo Čelhar/GRZS
Foto: Silvo Čelhar/GRZS
Severovzhodni del države je ostal brez nujne medicinske pomoči.
Oglej si celoten članek

Severovzhodni del države je po poročanju Vala 202 že od te nedelje brez helikopterske nujne medicinske pomoči. Edini, 38 let stari helikopter, ki je za ta namen na voljo in je v lasti slovenske policije se je namreč pokvaril. 

Nacionalni radio še navaja, da bi se sicer po pomoč lahko obrnili na helikoptersko enoto na Brniškem letališču, a bi se v tem primeru podaljšal aktivacijski čas, zato prej rešijo z reševalnim vozilom. 

Pri ZD Maribor zato opozarjajo pristojna ministrstva, naj čimprej nabavijo nov helikopter, ki bo namenjen le za reševanje ljudi. 

Edini, 38 let stari helikopter, ki je za ta namen na voljo in je lasti slovenske policije, se je namreč pokvaril.

Na ministrstvu za notranje zadeve so pojasnili, da okvaro, gre za manjšo tehnično napako, že odpravljajo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 13:40 28. Junij 2018.

    Je bilo boljse kupiti vozilo za umirjanje mnozic oz vodni top

  • 09:01 28. Junij 2018.

    Država mora urediti reševanje po vzoru ostalih EU držav ,kjer se reševanje zaračunava vsakomur ,ki ni ustrezno zavarovan . Poglejte …

  • 08:57 28. Junij 2018.

    vojska pa ima helikopterje le za razstavo? Taki poleti bi jim bil dober trening!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.