Heroin skrivali v telesnih odprtinah

Foto: PU Celje
Foto: PU Celje
Droga. Glavna organizatorka naj bi bila Marija Kamenik. Trem je bil odrejen pripor.
Oglej si celoten članek

Celje. V obsežni kriminalistični akciji so celjski kriminalisti prostost odvzeli osmim Slovencem, starim od 28 do 59 let. Med njimi naj bi bila tudi 59-letna Marija Kamenik, mati bolj znanega Kristijana Kamenika.

Dobro organizirani

Kamenikova naj bi organizirala trgovino z drogo; od državljanov Bosne in Hercegovine (BiH) naj bi kupovala heroin za prodajo po Sloveniji. “Člana kriminalne združbe iz BiH sta bila za navedena kazniva dejanja v svoji državi lani že obsojena. Eden od njiju je bil v preteklosti skupaj s sinom 59-letne osumljenke, ki trenutno na Hrvaškem prestaja zaporno kazen, na hrvaškem sodišču že pravnomočno obsojen za prodajo mamil,” so sporočili s Policijske uprave Celje.

Osumljenka se je po priprtju sostorilcev iz BiH povezala z ljudmi z območja Ljubljane, ki so ji drogo dobavljali, nato pa jo je v količinah po 50 gramov prek posrednikov prodajala zasvojencem z območij Celja, Koroške in Maribora. Kot so dejali na policiji, so bili člani kriminalne združbe dobro organizirani. Med prevozi so heroin skrivali v telesnih odprtinah, med seboj pa so komunicirali s posebnimi telefoni.

Tudi prikriti ukrepi

Celjski policisti in kriminalisti so sodelovali s kolegi iz BiH, Maribora in Ljubljane, v preiskavi pa so uporabljali tudi prikrite preiskovalne ukrepe. S kazensko ovadbo so k preiskovalnemu sodniku privedli pet ljudi, preiskovalni sodnik pa je trem odredil pripor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.