Hilda noče in noče dati denarja

Foto: Žurnal24 Direktorica Vegrada Hilda Tovšak je napovedala, da bo na jutrišnji seji nadzorne
Dva delavca, ki sta do danes vztrajala v prostorih velenjskega Vegrada, sta se morala brez plačila vrniti v Bosno in Hercegovino. V ponedeljek protest pred veleposlaništvom.
Oglej si celoten članek

Delavca Vegradovega podjetja Gradve sta bila zadnja izmed šesterice, ki sta v Vegradovih prostorih čakala na obljubljen denar, potem ko je četverico policija že v sredo izgnala iz države, ker niso imeli več dovoljenja za bivanje v Sloveniji.

Včeraj je sicer med Vegradom in delavci prišlo do pisnega sporazuma, po katerem bi gradbeno podjetje vsaj delno poplačalo obveznosti do zaposlenih, preostale obveznosti pa bi odplačali obročno. A sta danes delavca odšla domov brez denarja. Skupno naj bi Vegrad omenjeni šesterici dolgoval 110.000 evrov.

V ponedeljek nameravajo bosanski delavci pred slovenskim veleposlaništvom v Sarajevu pripraviti demonstracije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.