Hilda za izbris spomina

Foto: Žurnal24 Med zadnjimi so bili predvajani prisluhi obtoženi Hildi Tovšak. (Foto: Žurnal24)
Prihodnjo sredo sodba Popoviču v sojenju zaradi domnevne razžalitve Pogorevca.
Oglej si celoten članek

Prihodnjo sredo bo predvidoma na ljubljanskem sodišču izrečena sodba koprskemu županu Borisu Popoviču. Do šest mesecev zapora pa mu sicer grozi, ker naj bi med predvolilno kampanjo predsedniških volitev oktobra 2007 Marka Pogorevca kot vodjo volilnega štaba kandidata Lojzeta Peterleta žaljivo označil za "bandita in največjega negativca v državi".

"Klicala Hilda Tovšak"

"Lepo vas prosim, pobotajte se že enkrat," pa je spor med Pogorevcem in Popovičem poskušal zgladiti nekdanji poslanec Pavle Rupar. Njuna nesoglasja je poskušal rešiti sicer še pred predsedniškimi volitvami na dveh srečanjih, kjer je bil poleg sprtih navzoč tudi Peterle. "Pred dnevi me je poklicala Hilda Tovšak. Naročila mi je, naj pozabim, kaj se je zgodilo na teh dveh sestankih in naj zaščitim Marka," je Rupar kot priča opisoval sodniku, ki sodi Popoviču.

Rupar je sicer potrdil Popovičev zagovor, da naj bi mu Pogorevc takrat obljubil, da ga ne bo tožil. "Na sestanku je bila dana obljuba, da se bo spor končal. Zato sta se tudi razšla v zelo prijateljskem vzdušju, v skoraj ljubezenskem objemu. Zdelo se je, da je Marko nad tem bolj navdušen kot Boris, ki se je umikal," je dodal Rupar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.