Hipokrat se obrača v grobu

Foto: Žurnal24 Goran Novković (Foto: Žurnal24)
Kot očeta me skrbi, kaj se dogaja v slovenskih pediatričnih bolnišnicah.
Oglej si celoten članek

Večina slovenskih zdravnikov je brez dvoma poštena. Vsak dan rešujejo življenja. Toda tragična smrt 12-letnega Bora Nekrepa in agonija, ki jo po njej doživljajo njegovi do roba potolčeni starši, razkriva vso gnilobo, ki se skriva v vrhovih slovenskega zdravniškega ceha.

Očitki. Kaj je narobe z zbornico?
1. Nestrokovnost. Ne vemo, ali je bila storjena napaka ob zdravljenju Bora Nekrepa v mariborski pediatrični kliniki. Obstaja samo sum. Vemo pa, da sta si ljubljanska pediatrična klinika in zdravniška zbornica privoščili, da sta za mnenje o zdravljenju zaprosili povsem neprimernega tujega eksperta! Kot očeta me zato zelo skrbi, kaj se dogaja v naših pediatričnih klinikah.

2. Politikanstvo. Ni res, da gre za politični pritisk na zdravniško zbornico. Šefinja zbornice Gordana Kalan Živčec s takšnimi obtožbami politikansko preusmerja pozornost z odgovornosti zbornice za zgoraj omenjeno šlamparijo. Ona zganja politiko.

3. Aroganca. Šefinja zbornice v birokratskem jeziku ponuja Borovim staršem mediacijo. Niti ne spomni se ne, da bi morda obiskala Nekrepove, jim po človeško razložila, zakaj postopek traja toliko časa, in se jim opravičila zaradi šlamparije s tujim ekspertom.

4. Skrivaštvo. Slovenski zdravniki še vedno ne vodijo natančnih podatkov o incidentnih dogodkih, trdi Remškar. Zakaj jih ni? So res nezmotljivi?

Zdravniki morajo sami odstaviti vodstvo zbornice ali pa bodo ob ves ugled. Ministrstvo za zdravje ima tokrat prav. Takšna zbornica je sramota.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.