Hiše bodo varnejše

Foto: Žurnal24 Urban Ilc pravi, da je letos za vzdrževalna dela na vodotokih dobil 900 tisočako
Kranj. Sanacija vodotoka in brežin Žabnice skozi Zgornje Bitnje še pred koncem leta.
Oglej si celoten članek

Strugi Žabnice skozi naselje Zgornje Bitnje se v kratkem obeta 120 tisoč evrov vredna obnova, je napovedal kranjski podžupan Bojan Homan. Urban Ilc z agencije za okolje (AO) je to potrdil in napovedal, da bodo dela končana do konca novembra.

V potoku Žabnica bodo popravili zidove, ki so se decembra zrušili v vodo. “Gre za sanacijo struge in nabrežnih zavarovanj v dolžini 80 metrov,” je dejal Ilc in pojasnil, da je obnova nujna zaradi potencialne ogroženosti stanovanjskih objektov. Če bi stali ob strani in gledali, kako se brežina še naprej ruši, bi lahko v vodo kmalu zgrmela tudi kakšna hiša, pravi. Projekti so pripravljeni že dlje, dve tretjini za obnovo bo prispevala država, tretjino pa občina.

Sedem milijonov
Na Gorenjskem se za odpravo posledic decembrskih poplav obeta še sedem milijonov evrov. Porabili naj bi jih do konca leta in realizirali 42 projektov, razkriva Ilc. Strinja se, da časa ne bo veliko. Škode je bilo sicer za 12 milijonov evrov, Ilc pa pričakuje, da bo preostalih pet v državnem proračunu na voljo v naslednjih dveh letih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.