Hit računa na razsodnost svetnikov

Foto: Veronika Rupnik
Foto: Veronika Rupnik
Alea Iacta. Kolosejeva družba bi gradila nov zabaviščni center. Hit proti podeljevanju novih koncesij.
Oglej si celoten članek

Šempeter pri Gorici. “Računam na zrelost, razsodnost in odgovornost svetnikov, da bodo znali izbrati med Hitom kot domačim in preverjenim ponudnikom, ki bo razvijal celotno Goriško, ter ponudnikom, ki prihaja zgolj črpati iz obstoječega bazena kapacitet in gostov,Drago Podobnik, predsednik uprave Hita, apelira na svetnike Občine Šempeter - Vrtojba.

Ti bodo v četrtek odločali, ali bodo dali soglasje družbi Alea Iacta, ki bi na nekdanjem mejnem prehodu Vrtojba gradila igralniško-zabaviščno-nakupovalni center s hotelom. Gre za načelno soglasje za lokacijo, v postopku podeljevanja koncesije pa bi vlada morala lokalno skupnost zaprositi še za soglasje za opravljanje igralniške dejavnosti. Projekt bi škodoval družbi Hit, ki se uspešno sanira, a mu konkurenca grozi tudi v Italiji. Podobnik je že pisal županu Milanu Turku in ministru za finance Francu Križaniču.

V Hitu, kjer so v prvem polletju dosegli več prihodkov od načrtovanega in poslovali pozitivno ter zmanjšali zadolženost, tudi sami razvijajo načrte za gradnjo večjega zabaviščnega centra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.