Hitovi delavci spet stavkajo

Foto: Žurnal24 Igralniški delavci v Hitu, ki so stavkali od 18. ure v soboto do 2. ure danes, s
Igralniški delavci v Hitu so ob 16. uri znova začeli stavkati. V novogoriških igralnicah Perla in Park ter kranjskogorski Koroni bodo stavkali do polnoči.
Oglej si celoten članek

Vodstvo družbe v soboto s Sindikatom igralniških delavcev (SIDS) ni uspelo doseči dogovora. Tako so zaposleni v novogoriških igralnicah Perla in Park ter kranjskogorski Koroni stavkali od 18. ure v soboto do 2. ure danes.

Vodja stavkovnega odbora Iztok Černigoj je v soboto povedal, da uprava ne popusti v svojih zahtevah in da je predsednik uprave Drago Podobnik, ki ga tudi v soboto ni bilo na pogajanja, na zborih delavcev grozil z odškodninskimi tožbami in to ne le proti organizatorjem stavke.

Po prvih ocenah uprave je v vseh treh Hitovih igralnicah v soboto stavkalo 218 zaposlenih. (N. N.)

Uprava je sindikatu ponovno predstavila za sanacijo podjetja nujne spremembe, predvsem predlog novega razporejanja delovnega časa. Prepričana je, da je nezakonita in da bodo za škodo odgovarjali tako organizatorji kot stavkajoči. Pogajalci uprave so predstavnikom sindikata predlagali, naj prekličejo vse stavkovne napovedi in se srečajo ponovno v sredo.

Člani stavkovnega odbora se s predlogi niso strinjali in napovedali današnjo stavko.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.