Hitreje do hrvaške meje

Foto: Žurnal24 Prazniki ne bodo prinesli večjih zastojev. Foto: Žurnal24
V Slivnici pri Mariboru so odprli nekaj manj kot 20 kilometrov dolg nov odsek štajerske avtoceste. Na odprtju so bili tudi protestniki.
Oglej si celoten članek
"Zahtevamo odsek avtoceste Draženci–Gruškovje do leta 2013," so na plakatih zapisali občani Občine Podlehnik, ki so se udeležili krajšega protestnega shoda ob odprtju avtocestnega odseka Slivnica–Draženci. Kot smo že poročali, naj bi sicer 14-kilometrski odsek, ki je še ostal do meje s Hrvaško, zgradili do leta 2013, vendar so nam na Darsu že pred časom povedali, da je to najbolj optimistična napoved in da se dela lahko zavlečejo.

Avgusta se bodo vozniki lahko zapeljali tudi po vzhodni mariborski obvoznici. © Žurnal24

 
Avgusta še obvoznica
Sta pa več kot 19-kilometrski odsek od Slivnice do Dražencev odprla Patrick Vlačič , minister za promet, in Tomislav Nemec , predsednik uprave Darsa. Investicija je vredna več kot 276 milijonov evrov. Sredi avgusta pa bo odprta še nova vzhodna mariborska obvoznica, ki bo še dodatno razbremenila ceste skozi Maribor.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.