Hitreje do pokojnine

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Neuradno. Šoltes Zpizu predlaga poenostavitev postopka.
Oglej si celoten članek

Revizija. Računsko sodišče predlaga, naj se postopek upokojevanja poenostavi, smo izvedeli neuradno.

Včeraj so izdali 121 strani dolg osnutek revizijskega poročila, v katerem so pregledali učinkovitost upokojevanja v letih 2007 in 2008. Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (Zpiz) predlagajo, naj ukine revizijo pozitivnih odločb na prvi stopnji.

51 dni je Zpiz lani povprečno reševal vloge za upokojitev. Leta 2007 je za to porabil povprečno 70 dni.

Predsednik računskega sodišča Igor Šoltes tega ni ne potrdil ne zanikal, vodja njegovega kabineta Nina Furman pa je pojasnila, zakaj so sploh začeli revizijski postopek: “Iz različnih virov smo dobivali predloge, informacije in pobude, da je postopek upokojitve prezapleten ter da imajo ljudje, ki se želijo upokojiti, številne težave."

Brez komentarja so tudi na Zpizu. Ugotovitve bodo dokončno znane konec julija, ko bo predvidoma končan revizijski postopek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.