Hodimo od operaterja do operaterja

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Med slovenskimi telekomunikacijskimi operaterji je bilo od uvedbe prenosljivosti mobilnih številk leta 2006 prenesenih že več kot milijon telefonskih številk.
Oglej si celoten članek

Do 20. marca je bilo tako izvedenih že 1.003.869 prenosov številk med operaterji. V malenkosti več kot v polovici primerov je šlo za prenos mobilne telefonske številke - po zadnjih podrobnih podatkih agencije je bilo doslej prenesenih 525.711 mobilnih številk in 452.715 fiksnih številk.

Pomemben dejavnik konkurence

V Sloveniji je bila prenosljivost mobilnih številk uvedena v začetku leta 2006, maja istega leta pa je bila uvedena tudi prenosljivost fiksnih številk. Gre za enega pomembnih dejavnikov konkurence na trgu, saj omogoča lažje prehajanje med operaterji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.