Hoferjev med je neoporečen

Foto: Profimedia
Raziskave so pokazale, da med ni neskladen s predpisi in zahtevami.
Oglej si celoten članek

Ugotovitve raziskave kakovosti medu, zajete v Poročilu o nadzoru medu v letu 2018, ki je bilo dne, 8. 5. 2018, objavljeno na
uradni spletni strani Uprave Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR), so navajale, da so v Hoferjevem Cvetličnem medu Grandessa 500 g prisotni tuji sladkorji in je med posledično neskladen s predpisi in zahtevami.

Ob ponovnem in natančnem pregledu kakovosti s strani podjetja in UVHVVR je bilo ugotovljeno, da je med skladen z vsemi predpisi in zahtevami. Upravni postopek UVHVVR je tako ustavljen, umaknjene količine medu pa bodo v nadaljevanju spet uvrščene v prodajo. 
Obvestilo o rezultatih dodatnega preverjanja Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je na voljo tukaj.

Ponovno analizo je na zahtevo podjetja opravil tudi laboratorij, ki je v začetku ugotovil neskladja. Pri ponovnem preverjanju neskladij niso ugotovili. Dodatno so pristojne oblasti v Avstriji nadzor opravile tudi pri proizvajalcu in tudi na tem mestu niso ugotovili suma potvorbe omenjenega medu. Ponovni natančen pregled s strani UVHVVR je tako pokazal, da je vzorec skladen z vsemi predpisi in zahtevami.

"Komuniciranje Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bilo tako preuranjeno, saj preiskava še ni bila zaključena. Sporočila, ki so bila s strani Uprave posredovana medijem, tako še niso bila dokončna, s tem pa so bili naši kupci žal obveščeni o nepravilnih informacijah," še dodajajo v Hoferju. Podjetje ima strog notranji nadzor kakovosti, kriteriji pa so pogosto celo strožji kot to določa nacionalna zakonodaja ali strogi evropski in drugi predpisi, zatrjujejo v Hoferju. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • mph
    09:05 8. Junij 2018.

    Postopek je ustavljen ..... kdo pa bo zdaj ODGOVARJAL za POSLOVNO ŠKODO, ki jo je povzročilo napačno informiranje? Ljudem bolj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.