Hojs: To počnejo Slovenci. V tujini tega ne upajo.

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24
Začetek delovanja specializirane enote avtocestne policije Ljubljana.
Oglej si celoten članek

Slovesnost ob začetku. Vodja Specializirane enote avtocestne policije Ljubljana Kristjan Meznarič je povedal, da bo ena ključnih sprememb, ki jih avtocestna policija prinaša, večja prisotnost policije na slovenskih avtocestah.

Z novo upravo se bo odprlo predvidoma 285 delovnih mest, ki jih bodo sprva krpali s premeščanjem. V enoti avtocestne policije je trenutno okoli 40 policistov, se pa bodo še dodatno dopolnjevali z drugimi policisti. Meznarič je povedal, da so na slovenskih avtocestah sicer še vedno najpogostejši vzroki za nesreče hitrost, neprilagojena varnostna razdalja in nepravilni premiki.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je nad začetkom delovanja avtocestne policije izrazil navdušenje. Izpostavil pa je, da bo policija odigrala ključno vlogo tudi pri zmanjševanju prehitevanja kamionov na prepovedanih območjih. Kot je rekel, prepovedi ne upoštevajo večinoma slovenski vozniki kamionov, ki pa tega ne počnejo v tujini.

Za izpeljavo tega projekta je bil 23. decembra 2020 podpisan sporazum med ministrstvom za notranje zadeve, ministrstvom za infrastrukturo, Darsom in policijo. Začetek delovanja uprave pa je bil nato 31. marca letos v Postojni, kjer je tudi njen sedež.

Pričetek delovanja enot Celje, Koper, Maribor in Novo mesto je predvideno do 1. maja 2022.

Galerija Takšna bo nova avtocestna policija

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 23:46 1. Junij 2021.

    hm jest imam pa za ministra in čist vso vesoljno slovensko lokalno in avtocestno policijo eno samo vprašanje : ali …

  • 23:37 1. Junij 2021.

    Ja, Hojs, v tujini si tudi predsedniki vlad in ministri ne upajo početi tega, kar si upajo naši!

  • ode
    21:49 1. Junij 2021.

    In zakaj si tega naši petelini v tujini ne upajo? Ker se tam zakoni dosledno izvajajo, tujcem polno kazen zaračunajo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.