Policija Alešu Hojsu preprečila vstop na Hrvaško, tako se izgovarja minister

Foto: STA/Daniel Novakovič
Foto: STA/Daniel Novakovič
Minister Hojs se je na kulturni praznik z mamo odpravil na Hrvaško, a so ga na meji hrvaški policisti obrnili nazaj domov.
Oglej si celoten članek

Kot poroča 24 UR, je hrvaška policija v ponedeljek popoldne, 8. februarja, na meji zavrnila vstop notranjemu ministru Alešu Hojsu in njegovi materi. Pogojev za prestop meje namreč nista izpolnjevala, Slovenija pa za ponedeljek ni najavila prihoda nobenega od naših ministrov, kar pomeni, da ni šlo za službeno pot. Hrvaška policija novinarjem uradno ni želela razkriti, kakšen je razlog za zavrnitev, prav tako niso potrdili, ali je minister Hojs poskušal mejo prestopiti celo z diplomatskim potnim listom, ki ga kot minister ima. 

Hojs je regijsko mejo sicer lahko prečkal, ker ima z izjemami v odlokih omogočen dostop do svojega zemljišča v Kopru, na Hrvaškem pa naj bi imela nepremičnino njegova mati. Na Hrvaško bi sicer lahko vstopila z negativnim PCR testom na novi koronavirus, a ga nista imela. Kot je Hojs pojasnil novinarju 24 UR, sta z mamo na Hrvaško želela, da bi lahko poravnala račune. Ker ni želel izkoriščati svojega ministrskega položaja, pa svojega obiska ni uradno najavil, je dodal.

Pojasnil je tudi, da se je na Hrvaško odpravil, ker je želel na lastne oči preveriti, kako dosledno Hrvati preverjajo razloge za prehod njihove meje. Na Twitterju je objavil tudi zapis, da mu hrvaška policija ni preprečila vstopa, temveč mu je dala na izbiro vstop in karanteno s testiranjem ali pa da se obrne, kar je tudi storil. "Ni afera," je še dodal.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 21

  • 07:01 11. Februar 2021.

    Joj mama mia kake bedake imamo za ministre. Ni čudno, da gre cela država v maloro. Dajte mu izmeriti inteligenčni …

  • 21:32 10. Februar 2021.

    Hojs je pa še večji butec kot Mahnič. Je zmagovalec po blesavosti, daleč je presegel butavost firerjevih pizdekov.

  • 21:12 10. Februar 2021.

    Velja sledeče: - Aleš Hojs je kršil vladno uredbo, ker ima nepremičnino v Kopru, mejni prehod pa je v občini …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.