Honorarci, uveljavite potne stroške!

Foto: Boštjan Tacol slovenija 03.04.2009 dohodnina, napoved dohodnine, pismo, posta, davcna uprava,
Ugovor na informativni izračun iz prve tranše je treba vložiti do 3. maja.
Oglej si celoten članek

Tudi vsi, ki delajo le po avtorski ali podjemni pogodbi, lahko pri dohodnini uveljavljajo stroške prevoza na delo in si tako tudi za nekaj sto evrov znižajo dohodnino. Stroški prevoza se namreč priznajo poleg normiranih stroškov, ki sicer veljajo za te pogodbe.

Na informativni izračun dohodnine je treba vložiti ugovor in priložiti potrdilo izplačevalca, v katerem je navedeno, kje je bilo delo opravljeno in koliko dni je bil pogodbeni sodelavec prisoten. Druga priloga je izjava o nastalih stroških. Kdor je uporabljal javni prevoz, predloži vozovnico, kdor se je vozil z avtom, pa ugovoru priloži izjavo, da je uporabljal lastno prevozno sredstvo, koliko kilometrov je prevozil med običajnim prebivališčem in mestom opravljanja dela ter da so podatki v izjavi resnični in pravilni.

Dohodnina bo zaradi stroškov prevoza nižja, vendar bo treba na denar počakati dlje. Namesto 31. maja ga bodo vsi, ki so izračun dobili v prvi tranši, dobili najbrž šele jeseni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.