Horvat bi morda preživel

Foto: Fotosmedia
Foto: Fotosmedia
Ključno vprašanje, ali je bil živ, ko so ga pustili na Pohorju.
Oglej si celoten članek

Peterici, ki je oktobra v lokalu Čuk v Rošnji do smrti pretepla Davorina Horvata, ne kaže najbolje. S trditvijo, da je bil Horvat še živ, ko so ga odpeljali na Pohorje in tam odvrgli, se želijo oprati krivde umora, a izsledki patologinje ne govorijo njim v prid.

"Vzrok smrti je bil poškodbeni šok, nastal zaradi poškodb, ki jih je utrpel zaradi več udarcev. Horvat je dobil več udarcev s pestjo, z oblo-robatimi predmeti in brcami," je v izvedenskem mnenju zapisala patologinja Vesna Štitić. Pravi, da bi Horvat tistega dne lahko preživel, če bi mu pravočasno nudili zdravniško pomoč. Od večurnega pretepanja – menda tudi s stoli – je imel zlomljeno prsnico, polomljena rebra, raztrgano trebušno prepono, več podplutb, zlomljen nos in poškodbe glave, zato so mu odpovedale vitalne življenjske funkcije.

Odvetniki so med pričanjem izvedenke zahtevali, naj se predvaja slikovno gradivo s kraja zločina, ki niti obdolženih ni pustilo ravnodušnih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.