Houston, pokvaril se nam je edini WC!

Foto: Žurnal24
Astronavti iz mednarodne vesoljske postaje so Naso prosili za urgentno posredovanje vodovodarja, saj imajo v ruskem delu postaje težave s skladiščenjem tekočih iztrebkov.
Oglej si celoten članek

Astronavti iz mednarodne vesoljske postaje so Naso prosili za vodovodarja, saj se jim je pokvaril edini WC, tako da trenutno ne morejo nikjer opravljati kakršnekoli potrebe. Na njihovo veliko žalost jim bo Nasa dostavila strokovno pomoč šele naslednji teden, ko je v orbito namenjen raketoplan Discovery.

Tričlanska posadka se bo morala do takrat znajti po svoje. Mogoče bo potreben celo kratek sprehod po vesolju.

Toaleto, ki je sicer ruski izdelek, bodo morali morda popraviti sami. Po njihovih podatkih od prejšnjega tedna ne dela motor ventilatorja, poleg tega se javljajo tudi problemi s skladiščenjem tekočih iztrebkov. Na njihovo srečo mehanizem za trde iztrebke za zdaj ne povzroča težav.

Pomoč zamuja!
Ruski strokovnjaki ne vedo, kaj je vzrok za okvaro, zato so prošnjo za pomoč poslali na Zemljo. Astronavti so nekaj časa uporabljali toaleto na kapsuli, vendar so že porabili omejeno zmogljivost. Raketoplan Discovery bo iz Cape Canaverala na Floridi izstreljen šele v soboto, tako da bo Nasa vesoljsko postajo šele takrat oskrbela z rezervnimi deli in strokovnim načrtom, kako popraviti WC.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.