Hrane ne je že 10 dni

Foto: Žurnal24 (Foto: BOBO)
V zaporu na Dobu od 11. marca gladovno stavka eden ob obsojencev. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno. Neuradno naj bi šlo za 52-letnika, ki je zaprt zaradi spolne zlorabe deklice.
Oglej si celoten članek

Zdravstveno stanje obsojenca, ki v zaporu na Dobu stavka od 11. marca, je po navedbah Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij za zdaj stabilno, zapornik pa uživa tekočino in multivitaminske tablete.

Že trikrat se je pritožil
Obsojenec se je na generalni urad uprave pritožil že trikrat, najprej 22. marca proti namestitvi v strožji režim prestajanja zaporne kazni, dva dni kasneje zoper ravnanje pravosodnega policista v zavodu, tretjo pritožbo pa so prejeli v začetku aprila.

Pristojni odgovarjajo, da pritožbe rešujejo in bodo nanje odgovorili v zakonitem roku, ki je v prvem primeru dva meseca, v preostalih dveh pa en mesec. Pojasnili so še, da so obsojenca v strožji režim namestili zato, ker je huje motil druge obsojence.

Neuradno naj bi gladovno stavkal 52-letnik s Primorske, ki prestaja triletno zaporno kazen zaradi spolne zlorabe deklice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.