Hrvaškega planinca še niso našli

Foto: Žurnal24 (Foto: BOBO)
Gorski reševalci in policisti tudi v nadaljevanju iskalne akcije na območju Ponc niso našli pogrešanega hrvaškega planinca, ki so ga v planinski koči v Tamarju pogrešili v nedeljo zvečer.
Oglej si celoten članek

Gorski reševalci in policisti gorske policijske enote še vedno niso našli pogrešanega hrvaškega planinca, ki so ga v planinski koči v Tamarju pogrešili v nedeljo zvečer. Kljub pomoči helikopterja letališke policijske enote reševalcem zaradi slabih vremenskih razmer ni uspelo pregledati grebena in so z iskanjem ob 16.30, ko se je stemnilo, zaključili. Ponovno pa se bodo iskanja lotili v torek zjutraj.

Reševalci so že v nedeljo ponoči pregledali del poti v smeri Ponc in sicer do kraja, imenovanega Vopa, od tam dalje pa poti zaradi ledu in snega niso mogli varno nadaljevati, zato so akcijo nekaj čez polnoč prekinili in sestopili v dolini. V gore so se ponovno podali takoj, ko se je zdanilo. Tako so uspeli pregledati pot na Srednjo Ponco in grape ob njej do višine približno 1900 metrov.

31-letni Hrvat se je v planinski koči v Tamarju skupaj s še štirimi svojimi kolegi, prav tako člani Alpinističnega kluba Rijeka, nastanil v soboto. V nedeljo zjutraj se je sam odpravil v smeri Ponc, medtem ko so se ostali štirje planinci podali v smer Jalovca. Ker se 31-letni Rečan do 21. ure ni vrnil v kočo, je njen oskrbnik o tem obvestil policijo, ki je takoj organizirala iskalno akcijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.