Hrvati bodo za tri dni zaprli trgovine, mi le za en dan

Foto: Anže Petkovšek Lidl
Na Hrvaškem je zelo odmevala novica, da bo Lidl med prazniki za tri dni zapored zaprl svoje trgovine. Pri nas ne bo tako.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem Lidlove trgovine ne bodo delale 24. decembra, na božič in na dan svetega Štefana 26. decembra. Prvič se bo zgodilo, da Lidlove trgovine na Hrvaškem ne bodo delale tri dni zapored.

Za to potezo so se po navedbah hrvaških medijev odločili, da bi zaposlenim omogočili praznovanje božičnih praznikov v krogu družine ter jim s to gesto izkazali hvaležnost.

Pri nas bodo trgovine odprte 24. in 26. decembra

Pri nas pa bo precej drugače, so nam povedali v slovenskem Lidlu. Trgovine bodo zaprte le na božič, medtem ko bodo 24. decembra odprte do enih, 26. decembra pa do treh.

Prav tako do enih bodo Lidli odprti na silvestrovo, 1. januarja bodo zaprti, 2. januarja pa bodo delali do treh, kar je podobno kot na Hrvaškem. Tudi tam bo 92 Lidlovih trgovin na prvi dan novega leta zaprtih, na silvestrovo pa bo delovni čas skrajšan.

"Na pet velikih praznikov (1. januar, velikonočna nedelja, 1. maj, 1. november in 25. december) naše trgovine nikoli niso bile odprte, kot edini trgovec v Sloveniji za delo na ostale praznike že zdaj izplačujemo 120-odstotni dodatek na praznično delo," so še pojasnili v slovenskem Lidlu.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 22:33 24. December 2017.

    Koga boli za ustašote,zarad mene,če jih nikdar več ne odprejo,je........................................

  • ode
    20:52 24. December 2017.

    Mi bomo imeli pa za praznike odprte trgovine, hrvati pa ne, he he. Prav jim je! Naj pridejo k nam …

  • 12:44 24. December 2017.

    bravo za hrvate

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.