Hrvati rešili slovenskega planinca

Foto: Žurnal24
Pripadniki hrvaške gorske reševalne službe so včeraj rešili slovenskega državljana, ki se je poškodoval med planinarjenjem v narodnem parku Paklenica.
Oglej si celoten članek

Slovenski planinec si je med vzponom na Veliki Ćuk poškodoval nogo in roko. Številko 112 je o tem obvestil v soboto okoli 14. ure. Na kraj dogodka se je takoj odpravila ekipa hrvaške gorske reševalne službe z zdravnico, ki je poškodovancu nudila prvo pomoč.

Zaradi nedostopnega terena in visoke strme stene je po slovenskega planinca priletel helikopter hrvaške vojske in ga prepeljal do zadrskega letališča Zemunik, od koder so ga z reševalnim vozilom prepeljali v zadrsko bolnišnico. V reševalni akciji je sodelovalo 18 gorskih reševalcev iz Zadra, Splita, Zagreba in Karlovca

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.