Hrvati so zapravljivci in karieristi

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Raziskava Mediane je pokazala, da Hrvati zapravljajo več kot Slovenci. Dopust pa jih večina preživi kar v svoji državi.
Oglej si celoten članek

Raziskava TGI, ki jo je lani na vzorcu 9.800 sodelujočih v Sloveniji in na Hrvaškem opravil Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana, je pokazala, da so Hrvati večji zapravljivci kot Slovenci in da manj kot mi spremljajo finančne strani v časnikih. Slovenci smo v primerjavi s sosedi bolj prepričani, da znamo upravljati svoj denar. Kot kaže raziskava, naj bi ga zapravljali bolj premišljeno, smo pa tudi zelo neradi v dolgovih, pišejo Finance.

Slovenci z debetno kartico kupujemo več

Po podatih raziskave ima kar 80 odstotkov Slovencev eno plačilno kartico, kar je veliko več kot na Hrvaškem. Ima pa več Hrvatov v primerjavi s Slovenci po dve kartici, 13 odstotkov celo več. Pri tem ima približno enak delež obojih debetne kartice, posojilnih pa imajo naši južni sosedi manj kot mi.

Slovenci tudi dvakrat več v primerjavi s Hrvati nakupujemo z debetno in posojilno kartico. Slovenci z debetno in posojilno kartico najpogosteje kupujemo živila in bencin. Tudi Hrvati z debetno kartico najpogosteje kupujejo živila.

Hrvati so bolj informirani in večji karieristi

Hrvatom več kot Slovencem pomeni kariera in so bolj zadovoljni s svojo življenjsko ravnijo. So pa očitno tudi bolj obremenjeni s službo, saj med prostim časom pogosteje od nas mislijo nanjo. Precej bolj kot nam jim je pomembna obveščenost.

Slovenci se radi odpravimo na malce nenavadne počitnice, medtem ko polovica Hrvatov raje preživi počitnice v svoji državi. V zadnjem letu je bilo na dopustu precej več Slovencev kot Hrvatov, pri čemer je v Sloveniji dopustovalo le sedem odstotkov Hrvatov, Slovencev pa kar 36 odstotkov na Hrvaškem, še pišejo Finance.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.