Hrvati številčno po slovensko državljanstvo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Pojav, ki ga zaznavajo preko meje.
Oglej si celoten članek

Zmaga slovenske reprezentance v polfinalu Evropskega košarkarskega prvenstva odmeva tudi v tujih medijih; že sinoči so slovenskim fantom številni hrvaški portalu čestitali izjemen uspeh, poročanje o slednjem nadaljujejo tudi danes.

Temu se je priključil tudi srbski portal njuz.net, ki danes poroča, da pred slovensko ambasado v Zagrebu nastaja gneča, saj da so številni Hrvati podali vlogo za slovensko državljanstvo. "Želijo ga zato, da bi na svoji koži spoznali, kakšen je občutek, ko reprezentanca njihove države osvoji medaljo v košarki," navaja omenjeni portal. Navaja še nekaj izjav Hrvatov, ki naj bi vložili vloge.

Luka Dončič Pred prvenstvom je bil čudežni deček evropske košarke, zdaj pa ....

Potrebno je seveda dodati, da si ustvarjalci srbskega portala njuz.net v maniri obče poznanega srbskega humorja vsebino, ki jo objavljajo, izmišljujejo. Da bi slovenska ambasada med Hrvati zaznala povečano število vlog za slovensko državljanstvo, torej ne drži.

Nadvse zabaven pa je tudi zaključek tega - kot že poudarjeno - izmišljenega članka. Njuz.net navaja, da naj bi zaznali tudi povečano število vlog za slovensko državljanstvo, ki so ga vložili člani strokovnega štaba hrvaške reprezentance. "Njih smo odbili, saj si želimo izogniti možnosti, da se v naši ekipi za prihodnja tekmovanja priključijo tudi luzerji," naj bi se po poročanju Njuz.net glasil odgovor slovenske ambasade.

Če kaj, omenjenemu portalu izvirnosti ne manjka. Seveda pa je v primeru dotičnega članka čutitit tudi nekoliko srbskega veselja spričo dejstva, da gre slovenska reprezentanca v finale, medtem ko je hrvaška morala domov ...

Korak nazaj "Brez veze, da rečem nekaj, kar bom obžaloval"

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 08:10 16. September 2017.

    Hrvati so preveč ponosni na svojo domovino, da bi napisana bedarija bila resnična. Na ta način državljanstva ni moč pridobiti.

  • 20:52 15. September 2017.

    njuz.net je drugače satirična stran in to večinoma niso resne zgodbe.

  • 20:24 15. September 2017.

    V čast si lahko štejemo za vsakega, ki si želi našega državljanstva, vendar Slovenija ni le košarka, je Piranski zaliv …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.