Hrvatič se je je naveličal

Foto: Žurnal24 Rajko Hrvatič je prejšnje dni dopustoval na Ibizi. (Foto: Žurnal24)
Dopusti pomembnežev. Tomaž Berločnik, prvi mož Istrabenza prisega na Istro.
Oglej si celoten članek

Poslovnež Rajko Hrvatič je te dni z najnovejšo izvoljenko, 19-letno Gorenjko Dašo Podržaj, užival na Ibizi. Svoje 22-metrske jahte, ki jo ima privezano v Marini Portorož, se je naveličal, zato zadnje čase le še redkokdaj uživa na njenem krovu. Jahto se je odločil prodati – cena: 1,2 milijona evrov. Kupca še ni našel.

Klokočovnik je za romantiko
Medtem ko se je Hrvatič jahtnega razkošja naveličal, pa je do svojega 14-metrskega plovila povsem drugače razpoložen izolski župan Tomislav Klokočovnik.

Ne dopustujejo skupaj

Govorice. "To so zlobna natolcevanja, ne dopustujem s koprskim in piranskim županom. Lani smo se v istem kraju hkrati znašli na Hvaru po naključju," odgovarja gradbenik Ante Guberac, sicer tudi lastnik 17-metrske jahte, na vprašanje, ali bo znova počitnikoval z županoma.

Kam se bo odpravil letos, še ne ve, Boris Popovič in Pavel Gantar pa svojih poletnih načrtov nista razkrila.

Z vprašanjem, kaj si najraje privošči med poletnim oddihom, smo ga sredi tedna ujeli zasidranega na Brionih. Istre in Dalmacije ne bi zamenjal za drago eksotiko, trdi.

"Letos si bom sicer dopust zaradi družinskih razlogov privoščil v več kratkih delih. Zdaj ravno uživam na Brionih na svoji leseni, nekaj desetletij stari barki. Najbolj so mi všeč romantične počitnice, samotni predeli v Dalmaciji in Istri," je razložil.

"Nekaj dni bom preživel v Kranjski Gori, drugi del dopusta pa v tujini. Vsekakor v družinskem krogu, pa tudi v družbi dobre knjige, saj zelo rad berem. Ne hrepenim pa po sanjskem dopustu, ker je praktično vsak kakovostno preživet dopust idealen dopust," pa pove Gregor Veselko, prvi mož Luke.

Nekateri pa bodo delali
Tudi Tomaž Berločnik, prvi mož holdinga Istrabenz, prisega na Istro: "Žal pa letos zaradi obveznosti v službi ne bom mogel na dopust. Dela je preveč. Kot Štajerec imam rad Istro in vselej grem tja na dopust z družino. Razkošnih, eksotičnih počitnic si ne želim in si jih do zdaj tudi nisem privoščil, zato ne morem odgovoriti na vprašanje, kaj je tisto najdražje, kar sem si do zdaj privoščil."

Tudi odvetnik Franci Matoz se bo letos, kot je povedal, zaradi obilice dela odrekel počitnicam. "Ukvarjal se bom s tem, kako zagotoviti, da bomo porabniki dobili nazaj stroške preveč plačane električno energijo," je kratko povedal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.