Hrvatica goljufala starejše Ljubljančane

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ljubljanski policisti so priprli 46-letno Hrvatico, ki je na širšem območju Ljubljane na različne načine ogoljufala starejše meščane.
Oglej si celoten članek

Hrvatica je od začetka leta 2011 do sredine oktobra 2014 obiskala številne domove na omenjenem območju in se predstavljala kot delavka ZPIZ-a ali ZZZS-ja. Gostitljem je obljubila, da jim bo uredila različne dodatke in da zato potrebuje informacije glede njihovega premoženjskega stanja, na podlagi katerega naj bi ugotovila, če jim dodatek dejansko pripada.

V nekaterih primerih se je predstavila kot delavka banke, ki da je prišla uredit bančno kartico in transakcijski račun, predstavljala pa se je tudi kot delavka občine in delavka zdravstvene ustanove, ki da pomaga starejšim občanom.

Zlorabila kartice

V večini primerov je Hrvatica zahtevala na vpogled bančno kartico, iz katere naj bi si prepisala številke, v času nepazljivosti lastnika kartice pa je to ukradla. Starejše je nato pretentala še za PIN kodo in nato s kartice denar dvigovala toliko časa, dokler kartice lastniki niso preklicali.

Skupno je vse občane oškodovala za okrog 80 tisoč evrov.

Policisti so Hrvatico priprli, še vedno pa nadaljujejo s preiskavo, saj obstaja utemeljen sum, da je oškodovala še večje število občanov. Policija zato naproša vse, ki so bili v kontaktu s priprto, da pokličejo na Policijsko postajo Ljubljana Šiška 01/583-37-00 ali na interventno številko 113.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.