Hrvatje ne bodo preganjali Janše

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Kazenska ovadba zoper umetnika Janeza Janšo zaradi žalitve in grobega omalovaževanja državnih simbolov Hrvaške ovržena.
Oglej si celoten članek

Do žalitve in omalovaževanja naj bi prišlo med lanskim peformansom na festivalu Zoom na Reki, ko je umetnik Janez Janša nagovarjal k rezanju hrvaške zastave. Občinstvo je pozival, naj s škarjami režejo hrvaško zastavo, kar so obiskovalci tudi storili. Ovadbo je vložil hrvaški veteran in umetnik Krešo Mustać.

Tožilstvo je ocenilo, da je bila omenjena zastava rekvizit na predstavi in ne državni simbol, Janšev namen pa da ni bil žalitev hrvaške države, saj gre za umetniško dejanje. Mustać pa je že napovedal zasebno tožbo proti Janši.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:01 22. September 2011.

    Z napisanim se popolnoma strinjam. <br /><br />Sklicevanje na umetnost te ne odveže odgovornosti... In zastava je za vsak narod …

  • 20:31 22. September 2011.

    Ni prav, da naši umetniki po tujini širijo kulturo iz baričevićeve garaže. Na ta način se nam dela vsem nepopravljiva …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.