Hrvatje priprli slovenskega motorista

Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična. (Foto: Jerca Božič Kranjec)
Slavonski Brod. Člani motorističnega kluba Hells Angels razgrajali, razbijali avtomobile, pretepli in okradli tri ljudi. Med njimi tudi 35-letni Slovenec.
Oglej si celoten članek

Slovenec je tudi edini, ki ga policisti po sobotnem incidentu še niso izpustili na prostost. Iz pripora naj bi odkorakal danes, a po naših informacijah naj bi zoper njega podali obtožni predlog, tako da morda še ne bo odšel domov.

Še en mesec v priporu?
Kot smo uspeli izvedeti, je tožilstvo vložilo zahtevo po podaljšanju pripora za mesec dni. Danes ob 18.30 se Slovencu izteče 48-urni pripor. Če bo sodišče presodilo, da mu ne morejo soditi v primeru izpustitve ter odhoda v Slovenijo, ga lahko zadržijo še največ en mesec.

Povod za napad naj bi bila po poročanju hrvaških medijev neuspešna vključitev Hells Angelsov v organizacijski odbor motorističnega srečanja, ki je letos privabil več kot 20 tisoč motoristov. Zase so zahtevali 30 odstotkov vseh prihodkov.

Za več informacij smo klicali tudi na občinsko sodišče v Slavonskem Brodu, a že od zgodnjih popoldanskih ur nihče ne dviguje telefona. Predsednik sodišča, ki je hkrati tudi uradni govornik, sodeč po zapisu na spletni strani dela le od 8. do 13. ure.

Slovenec se je v pretep zapletel skupaj s 50 ostalimi člani moto sekcije Hells Angels iz Zagreba, Sarajeva, Münchna in Ljubljane. V Slavonski Brod so se pripeljali z avtomobili ter se zapletli v pretep s člani motorističnega kluba Gremini.

S palicami nad ljudi in avto
Napadli so jih s palicami. Enemu, ki je uspel pobegniti, so sledili do lokala in ga pretepli v toaletnih prostorih. Prizanesli niso niti avtomobilu, saj so razbili šipe ter ukradli skoraj 350 evrov. Kmalu so posredovali policisti in prijeli okoli 20 razgrajačev.

Na pomoč so poklicali dodatne policijske enote, a ostali pripadniki Hells Angelsov k sreči niso sledili svojim razgrajaškim kolegom. Možje v modrem so takoj ovadili slovenskega državljana, ki ga sumijo nasilja, kraje in uničenja tuje lastnine. Odpeljali so ga v pripor v Požego.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.