Huda Jama v Strasbourg

Foto: Žurnal24 Rudarji po Ferenčevih besedah že zdaj opozarjajo, da si brez varovanja ne upajo
Ovadba. Celjsko sodišče je zavrglo ovadbo glede povojnih pobojev.
Oglej si celoten članek

Okrožno sodišče je zavrglo ovadbo in tudi dopolnilo ovadbe zoper pripadnike posebne partizanske enote Knoj, ki naj bi neposredno izvršili poboje vojnih ujetnikov in civilnega prebivalstva v Hudi Jami pri Laškem.

Ovadbo je marca lani vložil Roman Leljak. “Tako se uradno končuje preiskava za poboje v Hudi Jami,” pravi Leljak, ki pa bo postopek nadaljeval.

Najprej bo zahteval zaslišanje še živečih pripadnikov Knoja, pozneje pa tudi druge postopke, tako da bodo izpolnjeni pogoji, da se primer odpre na Evropskem sodišču za človekove pravice v Strasbourgu, sklene Leljak.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.